Vi skulle egentligen ha ätit helstekt fläskkarré men eftersom att jag glömde att ta fram den ur frysen i tid så fick det bli en snabblösning med fläskfilé
I helgen lagade jag fläskfilé som i grädde gratinerades med stekt lök och rosmarin. Bara att steka på skivad fläskfilé, ner i en form med stekt lök, på med grädde, rosmarin och ost och så sköter det sig själv i ugnen tillsammans med baconlindad potatis
Igår blev det en svensk grillklassiker nämligen fläskfilén som hamnade på menyn. Helgrillad fläskfilé. Putsa fläskfilén genom att ta bort senor som ligger på ytan, undvik dock att skära bort fettet som sitter på ytan då det hjälper till att göra fläskfilén saftigare
Så enkelt att göra, precis som Fläskfilé i senapssås. 2 Pers400g FläskfiléVetemjölSvartpepparVitpeppar2½dl Matlagningsgrädde1 skvätt Mjölk1msk Senap med Paprika och Vitlökssmak1tsk Torkad DragonSkiva fläskfilen och panera skivorna i mjöl och peppar
Tryck till fyllningen och rulla ihop fläskfilén. 600 g fläskfilé. Sätt ugnen på 175 grader. Snitta filén längs med (men inte helt igenom) och banka ut den med en köttklubba
Låt fläskfiléerna ligga framme i rumstemperatur en stund innan tillagning. Linda in de heta filéerna i ugnsfolie och låt dem svalna under tiden du rör ihop dressingen (fläskfilén lagas färdigt i folien och blir mycket mör och saftig)
) Receptet på fläskfilén är eget hittepå och god var även den. Fylldfläskfilé 2 port1 fläskfilé, ca 500 g200 g mozzarellaost1 stor vitlöksklyfta, tunt skivad½-1 dl hackad basilika1 näve ruccolasalladcrème de balsamicosalt och svartpepparSkär ett lång snitt längs med hela filén, fläk upp köttet och banka ut det lätt så det blir något så när jämntjockt
Fylldfläskfilé. Vi börjar med en varmrätt som vi satte i oss igår, fläskfilé med gratinerad potatismos och rödvinssås, som genast kändes värd en plats på listan över förslag på nyårsmenyn
600 gram välputsad fläskfilé. Putsa filén, skär en skåra längs med filén. Bryn baconet, låt rinna av på hushållspapper och blanda sedan hälften av baconet med ost och tomaterna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.