Varva dem med timjanen i väl rengjorda burkar med lock. Jag såg att de hade fina små tomater i affären och kom och tänka på mormors inlagda tomater som hon brukade göra
Fördela paprikan i rena burkar. Klyv, kärna ur och skölj paprikorna. Skär dem i fyrkantiga bitar 1½ cm. Förväll dem i kokande vatten 1 minut, spola dem sen i kallt vatten
500 g chili / 1 vitlök / 2 dl vatten / 2 dl vitvinsvinäger / 2 msk socker / 3 tsk örtsalt. Skiva chilin i 3 mm tjocka skivor, skala och skiva vitlöken. Lägg i chili och vitlök och låt koka upp igen och låt koka ytterligare 7 minuter. / 1 vitlök
Servera gärna med en god sallad till. Fräs löken i smöret och tillsätt timjanen, svetta runt. Häll löken i det gräddade pajskalet och sprid över den strimlade skinkan
Häll upp den varma löken i en väl rengjord, gärna steriliserad glasburk med tättslutande lock. Skär samtidigt ner löken i ganska grova bitar och skivor
Lägg på en plåt tillsammans medvitlök, salt och ringla över olja. Jag tipsade om inlagda torkade tomater för ett tag sedan, och här kommer fortsättningen med paprikor och jalapenos
Häll med hjälp av en pastaslev över innehållet till en glasburk. Kärna ur och strimla paprikorna, skiva rödlök och vitlöksklyftor tunt, kärna ur och skiva chilin tunt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.