Indisk curry på kycklingfärs
www.coop.se
www.coop.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 3 dl ris
  • 1 olivolja till stekning
  • 1500 g kycklingfärs eller hönsfärs
  • 11 tsk salt
  • 10.5 tsk svartpeppar
  • 12 msk gurkmeja
  • 12 msk mald koriander
  • 11 msk mald ingefära
  • 11 tsk chiliflakes
  • 11 gul lök, grovt hackad
  • 13 vitlöksklyftor, skivade
  • 10.5 dl tunt strimlad färsk ingefära
  • 11 morot, tunt strimlad
  • 11 kycklingbuljongtärning
  • 14 dl vatten
  • 11 kruka färsk koriander
  • 13 dl yoghurt 10%1 Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Hetta upp 2 msk olja i en djup stekpanna och bryn färsen. Salta, peppra och häll i en skål. 2 Stek de torra kryddorna i ½ dl olja i samma panna under omrörning tills det börjar dofta. Tillsätt lök, vitlök och ingefära. Stek ytterligare någon minut. 3 Tillsätt färs, morot, buljongtärning och vatten. Låt småputtra 10 min under lock. Servera grytan med färsk koriander, yoghurt och ris.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.