1 hel
majskyckling, ca 1,2 - 1,8 kg eller 1,2 - 1,5 kg kycklingklubbor eller kycklingdelar med ben
2 gula
lökar
2
morötter
4
äpplen
1/2
vitlök
3 dl
grädde
3 dl
vatten
1 tsk
garam marsala
0,5 tsk
vanligt currypulver
salt och peppar
1 msk
mango chutney
Tillbehör: kokt basmatiris, mango chutney, russin, nötter som cashewnötter eller jordnötter, 1 skivad banan, 1 färsk mango i tärningar samt 0,5 färsk ananas i tärningar.
Stycka upp kycklingen i delar och bryn i stekpanna med lite smör. Garnera med hackad koriander. Lägg därefter ner kycklingen i gjutjärnspannan och häll över grädden, vatten och mango chutney
Tärna kycklingfiléerna och lägg dem i en stekpanna med lite smör, krydda på med hälften av currykryddan, salt och svartpeppar och stek kycklingen så den får färg runt om
Såsen delar på sig på slutet, rör då i gräddenoch rör om. Har man lite mer tid en dag kan jag rekommendera att laga den här mycket goda indiska rätten, Mughalai Korma, kycklinggryta
Häromkvällen blev det hemlagad Thaimat igen - åter kycklinggrytamed röd curryoch kokosmjölk. Receptet är väldigt likt mitt tidigare , men kokosmjölken är en light-variant och några grönsaker är utbytta Thaigryta med kyckling och röd curry 3-4 port 500 g Kycklingfilé 400 ml Santa Maria Coconut Milk Light 1 gul lök 50 g morötter 50 g Haricot verts 2-3 msk ICA Asia Red Curry Paste Tina kycklingfiléerna, skär dem i tunna skivor Skala löken och strimla den på längden Skär moroten i skivor eller gör som jag och stava den med Alligator Stek kycklingen Stek löken och morötterna, tillsätt haricot verts mot slutet av stekningen Blanda Kyckling och grönsaker i en stor stekpanna/gryta Häll över kokosmjölken och blanda i Curry paste efter smak Låt koka ihop Servera med ris 3-4 port
Tillsätt mandelmjöl, kokosgräddeoch citronsaft. Jag fick en idé hur man kan kamouflera smaken av gurkmeja i mat, genom att göra en snabblagad variant av Indisk Chicken Korma
Tillsätt vatten, pressad vitlök, buljongtärning, koncentrerad äppeljuice ochmatlagningsgrädde. Servera kycklinggrytanmed äppel- och päroncouscous och en god sallad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.