Denna rispudding som smakar som risifrutti, men inte lika sött såklart, är gjord på kokosgrädde och serverad med hemmagjord chiasylt på hallon och vanilj
Inlägget Rispudding på lila klibbigt rig dök först upp på À la Michelle. Jag älskar vietnamesiska efterrätter, alla är dom olika, krämiga, fruktiga, söta, kalla, varma osv
Rispudding är en mycket populär efterrätt i England (man kan till och med köpa rispuddingskonserver. Servera rispuddingen ljummen eller vid rumstemperatur
Holländsk tjockpannkaka från USA4-6 portionerIngredienser1 dl socker2 tsk rivet citronskal (alternativt 2 tsk citronsaft)3 stora ägg som varit i rumstemperatur i ca 30 min1,6 dl rumstempererad mjölk 1,6 dl Extra Fint Vetemjöl (innehåller jäsmedel)1/4 tsk vanilla 1/8 tsk kanel1/8 tsk muskotnöt1/8 tsk salt60 g osaltat smör1 stekpanna eller stekgryta i gjutjärn
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla ingredienser i en skål. Hällsmeten i en ugnssäker form. Grädda i ugnen tills puddingen harstelnat och fått färg, 30-40 minuter
Barnmat – Rispudding med höstfrukter. Visserligen kan man göra kräm på frukten men vill man ha ett trevligt och lite mer mättande alternativ passar den här rispuddingen utmärkt
Är varmt som tusan i Stockholm nu, så varför inte göra en kyld rispudding att svalka sig med. Finns ett gäng olika varianter på rispudding i indien, alla regioner har sin egen specialitet
Jag blev speciellt förtjust i en efterrätt, en form av rispudding som var dekorerad med geléhallon. Jag förstod inte förrän långt senare att dessa dofter påminde mig om smakerna i rispuddingen jag ätit som barn
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.