Jag har länge försökt få till den där perfekta fiskgratängen. Utan att lyckats. Jag har läst recept, provat olika sorters fisk, vart ambitiös och verkligen gjort gedigna försök att få till den där saftiga, mjuka och välkryddade kombinationen
Tina fisken om den varit fryst. Värm ugnen till 200 grader. Lägg fisken i en oljesmord form, lägg på aluminiumfolie över formen och ställ in fisken i ugnen, låt koka under folien i 20 minuter
Igår lagade jag Emelies goda fiskgryta i sann Cajsa Warg-anda. Saffran, vitt vin och grädde blandas med de grönsaker, fisk och skaldjur som önskas eller råkar finnas hemma
Ugnsbakad citron & dill doftande lax med avocadosås. Fyll fisken med dill, citron skivor och citronpeppar och grilla sedan i nedre delen av ugnen ca 1 timme på 125 grader, för en fisk på ca 1 kg (Tiden skiljer sig efter fiskens storlek)
godare blir den. Tack snälla Johan för den fina fisken. Det var inga problem, jag fick den t o m gratis så nu har jag fått ca 4 kg fin torsk och hälleflundra styckade i fina filébitar
Häromdagen kom J hem med färdiga laxbiffar från fiskaffären. Han fyndar ofta fisk där och jag måste säga att halvfabrikat som är gjort av fiskhandlaren tilltalar mig mer än andra i samma genre
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.