curry (inte mycket, du skall bara ana curryn mer). Risotto kokat i rödvin med stekta kycklingbitar smaksatta med svag ton av curry ochheta chili & vitlöksräkor
Blanda samman mjöl, matfett ochvatten i en matberedare eller för hand till en smidig deg. Garnera pajenmed citron, några oskalade räkoroch fräscha dillkvistar
Vänd dem så att de täcks helt av denheta oljan. Slå och bryt sönder vitlöksklyftorna medhanden, lägg dem i stekpannan och tillsätt därefter genast de mjöligaräkorna
Hetaräkor. 1 burk räkor i lake (stora)1 dl vitt vin1 msk hummerfond 1 krm chilikrydda ( smaka av "hettan")1 msk tomatpuré 3 dl grädde 1 halv hackad purjolök1 dl cremefraiche Salt En vitlöksklyfta Låt allt koka ihop och lägg i räkorna precis innan. - Läs hela inlägget här 1 burk räkor i lake
Just denna variant, innehållande bland annat bostongurka, kapris och örter, passar alldeles utmärkt att servera tillsammans med till exempel panerad falsk fisk eller vegetariska fiskbiffar (se här eller här)
Hacka vitlökenoch spansk peppar, lägg det medräkorna. Servera med vitlöksbröd. Lägg räkorna i en skål. Häll på räkspad, olivolja och chiliflarn, blanda
Lägg räkorna i en plastlåda med lock och ställ kallt. Skala räkornaoch skiva vattenkastanjerna. Blanda sherry, olja, riven vitlök, honung och salladskrydda i en skål
En pastarätt med vårkänslor kändes det absolut som, både färgenochsmaken lutade åt våren till. Pastasåsen blev då en form av "ta vad du har hemma"-sås, lite räkor fanns kvar i frysen från tidigare middagsbjudningar, några avokador behövde komma till användning innan dom kastade in handdukenochgrädden hotade med att göra detsamma
Jag brukar putta över räkorna så att de ligger i enaänden av stekpannan ochden ”räkfria” delen av stekpannan låter jag stanna kvar på plattan så att såsen får koka ihop utan att räkorna blir sega
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.