Förra veckan var det dags för höstens lergrytepremiäri det Mårtenssonska köket ochi grytan åkte en hel, färsk kyckling som fick sällskap av äpplen ochrosmarin
Idag bjuder jag på helkycklingallt-i-ettigen. Det har varit en minst sagt tuff vecka där jag intevaritheltfriskoch så två klasser medmuntliga prov på det
En heltmjölfrisaffranskaka som passar perfekt tilllucia. Ta ut kakan och låt svalna helt. Inspirationen kom från en traditionelljudisk påskkaka som man bakar på en hel kokt apelsin
0,5 kruka färsk timjan 100 g smör, rumstempererat 3 klyfta vitlök, rivna 1 citron, zest och saft 1 helkyckling (à ca 1300 g) salt peppar. 1Potatispuré900 g mjöligpotatis, skalad (t ex King Edward eller mandelpotatis) 3 dl mjölk 50 g smör, rumstempererat 1 msk honung, flytande 1 msk dijonsenap 250 g haricots verts, tillservering
Hel kokt kycklingmed rotfrukter. Lägg rotsakerna tillsammansmedkycklingeni en stor gryta. Servera den gärna med kokt potatisoch en god gräddsås med gelé och en sallad
Serveras medRis. 1) Lägg lergrytan i blöt 15-30 minuter. 2) Blanda Soya, Olja, Salt och Peppar i en liten skål. 3) GnidinblandningeniKycklingen, lägg den i grytan och sätt på locket. 4) Sätt ini kall ugn och 250 grader. 5) Låt vara i ugenen 1,5 - 2 timmar. 2 kg HelKyckling. 1 tsk Kinesisk Soys
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.