0,5 kruka
färsk timjan 100 g smör, rumstempererat 3 klyfta vitlök, rivna 1 citron, zest och saft 1 hel kyckling (à ca 1300 g) salt peppar
1 Sås2
dl grädde
1 Potatispuré900
g mjölig potatis, skalad (t ex King Edward eller mandelpotatis) 3 dl mjölk 50 g smör, rumstempererat 1 msk honung, flytande 1 msk dijonsenap 250 g haricots verts, till servering
Det kanske inte är alla som tycker det likaterapeutiskt att stycka kyckling som jag, ochi så fall rekommenderar jag att blanda kycklingfilémedkycklinglår (båda gärna medskinn) istället för att ta helakycklingar
På något sätt så förknippar jag denna rätt medItalien, kanske för att dem har mycket citron, eller att jag fått för mig att man äter mycket helgrilladekycklingariItalien främst Toscana, att den funkar så himla bra medvin, att den känns rustik osv
Medinspiration från Rachel Khoo. Jag valde en ekologiskmajskyckling som jag egenhändigt styckade och sedan marineradei ett och ett halvt dygn innan den stektes gyllenbrun iugnen
Under tidenkyckligen är inneiugnen penslade den emellanåt med smör. Helkyckling är någonting som får mig att tänka på gamla middagar hos mormor och morfar
till ännu en ”veckans matlåda” som kommer att hålla hela veckan. Hela rätten. teskedar citronpeppar, förslöt påsen och sen bakade jag av påsen iugnen på
Lägg kycklingeni en ugnsfast form, pensla olivolja på bitarna, pressa över citronen (släng med det tomma skalet för ytterligarelite smak), strö över salt, peppar och örter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.