Idag bjuder jag på helkycklingallt-i-ettigen. Det har varit en minst sagt tuff vecka där jag intevaritheltfriskoch så två klasser medmuntliga prov på det
0,5 kruka färsk timjan 100 g smör, rumstempererat 3 klyfta vitlök, rivna 1 citron, zest och saft 1 helkyckling (à ca 1300 g) salt peppar. 1Potatispuré900 g mjöligpotatis, skalad (t ex King Edward eller mandelpotatis) 3 dl mjölk 50 g smör, rumstempererat 1 msk honung, flytande 1 msk dijonsenap 250 g haricots verts, tillservering
Skivatomaternaoch lägg över kycklingen. Rivbasilikanimindrebitaroch lägg över tomaterna. Stek kycklingen så den får lite färg, krydda med salt och peppar och lägg iugnsformar
någon mer grönsak för mer mättnad i en stor ugnsfast form. Sprid ut tomater, rödlök och ev. Lägg kycklingfiléerna på ett fat, ringlaolivoljaoch pressa ctron över och krydda runt om
När jag vände runt alla godsaker i långpannan i halvlek spred sig doften ihela köket. Var lite brutal när du vänder runt, potatisochkyckling håller formen, lök ochtomater får gärna ta lite stryk
Blanda ihopmarinadenoch lägg kycklingentillsammansmedmarinadeni en plastpåse. Ta ut långpannan och lägg potatisoch de skurna grönsakerna runtom kycklingen
Lägg kycklingeni en ugnsfast form, pensla olivolja på bitarna, pressa över citronen (släng med det tomma skalet för ytterligarelite smak), strö över salt, peppar och örter
Fördela kycklingenliteluftigt över salladen och strö över krutongerna ochpinjenötterna. Blanda sallad, rödlök och soltorkade tomaternai stor skål, vänd försiktigt ner avocadon och slå över dressingen, smaka av med salt och peppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.