Däremot är jag inte så himla förtjust i de torra "korvarna" i livsmedelshyllan. Det blir en len fin massa perfekt att fylla det stora hålet i semmelbullen och gömma under en sked grädde
I fredags var bästa kompisen Milla här och vi advents bakade tillsammans med våra döttrar och gjorde då världens godaste semlor, nämligen LUSSESEMLOR med vitchoklad i degen, mandelmassafyllningochgrädde =) Så Hiiiimla goda så ni bara måste prova dessa alltså
Redan i de äldsta skandinaviska bibelöversättningarna möter vi ordet semla, som i Gustav Vasas bibel från år 1541, där man kan läsa om tackoffer bestående av "bakade semlokakor blandade med olio"
Jag är väldigt glad över att få vara medoch blogga tillsammans medMedina. Om jag inte hinner lägga ut söta recept så kan hon alltid dela med sig av sina maträtter så att ni slipper vänta så länge på nya recept
Vi bakade rimbobullar och snurrbullar medmandelmassa så det stod härliga till, sen har vi faktiskt inte gjort nånting, bara slappat och tagit det lugnt
Blanda i gräddeoch salt. Tyvärr hittade jag ingen svensk grädde, så det fick vara. En riktigt fin bok med smarriga recept, fina bilder och en massa bra tips på hur man bäst stylar sina bakverk för att få fina bilder
Champinjonsoppa 250g små färska halverade chaminjoner 1dl finstrimmlad purjolök 2dl visprgädde 50g smör 4dl vatten 1msk kycklingfond Salt Vitpeppar Fräs svampen med löken i smöret
Ikväll blev det räkor med bland annat aioli och till efterrätt semlor med hemmagjord mandelmassa. Men hur skönt är det inte att komma hem och veta att allt det är klart inför helgen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.