Grillat kött från gården med pepparsås och stompad potatis
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 skivor entrecôte
  • örtsalt
  • svartpeppar
  • vitpeppar
  • 1 kg potatis av mjölig sort
  • 1 dl grädde
  • 1 dl mjölk
  • 1 klick smör
  • salt
  • rostad lök, till garnering
  • gräslök, hackad, till garnering
  • 3 lökar
  • timjan
  • smör
  • 5 cl konjak
  • 5 cl madeira
  • 3 dl nötbuljong, gärna hemkokt
  • 3 dl vispgrädde
  • dragon, efter smak
  • 1 nypa salt och svartpeppar
  • 1 nypa vitpeppar
  • 1 nypa rosépeppar
  • 1 nypa grönpeppar
  • ev. maizena till redning
  • sallad
  • 4 skivor entrecôte örtsalt svartpeppar vitpeppar
  • Potatis stomp 1 kg potatis av mjölig sort 1 dl grädde 1 dl mjölk 1 klick smör salt rostad lök, till garnering gräslök, hackad, till garnering
  • Pepparsås 3 lökar timjan smör 5 cl konjak 5 cl madeira 3 dl nötbuljong, gärna hemkokt 3 dl vispgrädde dragon, efter smak 1 nypa salt och svartpeppar 1 nypa vitpeppar 1 nypa rosépeppar 1 nypa grönpeppar ev. maizena till redning
  • Servering sallad

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.