4 4 skivor ryggbiff (à ca 150 g st) 1 tsk salt 250 g grön sparris olivolja 1 krm svartpeppar 1 romansallad 1 påse ruccola (à 65 g) 200 g burrata eller buffelmozzarella Tomatvinägrette 1 dl soltorkade tomater 1 liten vitlöksklyfta 2 msk vit balsamvinäger 1 dl olja 1 krm salt 1 krm peppar 1 dl finhackad basilika Till servering basilikablad hyvlad parmesanost Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Våren väcker inte bara härliga sommarkänslor utan också en längtan efter grillad mat. Tärna grönsakerna och stek på medelhög värme i matolja och krossade chili flakes
Jag gjorde en sallad på ugnstorkade, marinerade cocktailtomater, paprika och gräslök till. Låt biffarna vila en liten stund en bit bort från glöden, så fördelas värmen bättre i köttet och det blir saftigare
Skär köttet i skivor och servera med potatisen, tomatskyn och den marinerade broccolin. Tillagar man bitarna hela med termometer och låter köttet vila ordentligt efteråt så blir det riktigt saftigt och gott
Först ut ur recepthögen drar vi den marineradeochgrillade potatisen. Om du väljer att tilllaga dom i ugn så lägger du dom på grillgallret, en och en, med braspanna under så oljan inte droppar ner på ugnsbotten
Pressa ner vitklöken i smöret, smaka av med salt och peppar. Hacka lök, paprika och tomat fint. Lägg upp köttet på en tallrik och toppa med vitklökssmöret
Vi serverade med revbensspjäll, ett gäng goda grillade korvar, variationer av senap och inlagd lök. Finriv vitlök och ingefära, blanda samman alla ingredienser och gnid in ribsen med marinaden
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.