Och som om att det inte räckte med grönkål ochvalnötter i pajskalet så har vi dessutom lagt ner en smakrik ost, Västerbottensost för vår del, för att höja smaken ytterligare ett snäpp
Lägg stjärnorna på en tallrik och täck med plastfolie, och ställ in tallriken i kylen. Tryck ut små stjärnor eller hjärtan med ett mått att dekorera pajen med
Inlägget Grönkålspajmed chévreost ochvalnötter dök först upp på Healthspiration. Denna grönkålspaj kräver dock lite förberedelser, men är helt klart värd det
5 dl Mjölk 140 g ädelost 1 dl Valnötter Lägg i inköpslista Måttomvandlingstabell. Ingredienser Pajskal 125 g Smör 3 dl Vetemjöl 3 msk Vatten 150 g färsk grönkål 1 st stor gul lök 1 st vitlöksklyfta 1 msk Olivolja 1 tsk Salt 1 krm svartpeppar 3 st Ägg 1
Denna paj är väldigt smakrik och mättande med mumsigheter i fyllningen såsom valnötteroch ädelost. Den ädla osten bidrar med en fin sälta och grönkålen tillför en fyllig och kraftig smak, ger fint tuggmotstånd samt även saftighet
Smula över fetaosten och toppa med mandelspån. Skala och dela lökarna på mitten och skär tunna skivor. Skär av de grova stammarna på grönkålen och hacka i mindre bitar
Fyll pajskalet med blandningen och strö över resten av osten. I mitt fall är det vegoskinka förstås men även om du äter ”vanlig” kommer här ett tips på vad du kan göra med biten som är över
Krydda med salt och peppar. Nagga pajbottnen med en gaffel. Mixa snabbt ihop mjöl, salt och smöret, skuret i kuber till en smulig massa, eller använd fingertopparna
Därefter blev det Janssons frestelse, skink– respektive kalkonköttbullar, en sallad medvalnötteroch päron samt denna grönkålspajmed mandel och lagrad herrgårdsost
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.