Gratäng med potatis, kassler och purjo
Norrmejerier.se
Norrmejerier.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 kg potatis (ca 8-10 st)
  • 11 purjolök
  • 14 skivor kassler (ca 400 g)
  • 11-2 krm svartpeppar
  • 11-2 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 11-2 dl Norrmejerier Mjölk 3%
  • 11 dl riven ostSätt ugnen på 200°. Skala och skiva potatisen. Snitta, skölj och strimla hela purjolöken, även det gröna. Strimla kasslerskivorna. Varva alltsammans i en ugnsfast form. Krydda med nymald svartpeppar. Häll på lika delar grädde och mjölk så att det knappt täcker. Grädda gratängen i 45 minuter. Lägg på osten och grädda i ytterligare 15 minuter eller tills osten fått fin färg.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.