Saker som läggs på hög de andra dagarna när jag inte har en blank dag. Såsen åt vi tillsammans med stekt kycklingfilé, ugnrostad sötpotatis och stekt brysselkål
Kakan passarbådesom efterrätt ochtill alldeles vanligt sommarfika. Häromdagen hjälptes Lilla I och jag åt att skörda de allra första krusbären för i år, och de hamnade i en lättgjord och god fika- eller efterrättskaka som är både glutenfri och mjölkfri
Skär i tårtbitar och servera somtillbehörtill kötträtter med en god sås eller röra. Jag tycker väldigt mycket om potatis och västerbottenost är också väldigt gott
Igår gjorde jag den här kakan, sompassar lika bra till fika somtill efterrätt. Vissa år slår det förstås fel och man får knappt ihop till en endaste äppelkaka, men väldigt ofta dignar alla våra olika äppelträd av frukt som dels förvandlas till must på Äppelfabriken på Ekerö, dels blir till mos, dricka, äppelkakor och allt möjligt annat
Rör om tills osten smält. Lägg i hönsbuljongtärningarna och philadelphiaosten. 1philadelphiaost, med örter och vitlök. 14 port Ingredienser 0,5 l morötter, rivna (ca 4 st) 1 purjolök, fint strimlad 1 l vatten 2 hönsbuljongtärningar 200 g philadelphiaost, med örter och vitlök 1 krm svartpeppar, nymalenMorotssoppa – gör så här. Koka morötter och purjolök i vatten 5 min
Rör försiktigt till en jämn smet. Vispa ägg och socker riktigt vitt och pösigt. Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner det försiktigt omväxlande med mjölken i smeten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.