Pensla bröden med smält smör eller olja. Glutenfria tehönökakor (ca 12 st)25 g jäst. 2 dl glutenfria havregryn. Värm mjölk och vatten till 37 grader och rör ut jästen med lite av vätskan. Rör ner bakpulver och 6 1/2 dl glutenfri mjölmix och arbeta degen ordentligt med degkrokar i minst 10 minuter. 2 dl glutenfria havregryn
Kladdkaka med smak av dumle. Enligt min dietist kan jag äta produkter med den märkningen och det är jag glad för eftersom den här kladdkakan är något av det godaste jag vet
Det är helt klart ett av de godaste bröden jag ätit sedan jag slutade med gluten. Det här är min egen glutenfria variant av hönökakor där jag tillsatt fiberhusk och havregryn för att få degen lättarbetad och mer fiberrik
Jag fortsätter mitt semesteruppdrag, att hitta bra recept som är glutenfria. I mitt jobb som hemkunskapslärare kommer jag hela tiden i kontakt med olika allergier, intoleranser och matregler så lite erfarenhet har jag ju så klart av anpassad kost men det är en annan sak så här i vardagen
Nu har ju jag som sagt inte helt övergott till en vegansk diet så det kommer säkerligen upp recept med både ägg och/eller mjölkprodukter här på bloggen ändå, men från och med nu lär ni snubbla över orden mandelmjölk och tofu lite oftare än ni gjort innan
Kommentarer
stefan_hillberg
Veronica Hillberg
stefan_hillberg
veronica hillberg
Logga in eller Registrera för att kommentera.