Och det rycket gör vi med en riktigt god pizza som är både vegetariskochglutenfri. Pizzabotten gjorde jag på en glutenfri universalbakmix från Urtekram, och den kan jag verkligen rekommendera om man har bråttom och snabbt vill slänga ihop en pizza
Halva burken pesto blev kvar efter att jag gjort en pizza bianco - eller kanske snarare pizza verde - häromsistens, och då kom jag på att jag kunde använda den i paj
Allmänt, Pizza/pajer, Vegetariskt. Den här pizzan måste ni testa. Tyvärr jag kan inte ta på mig äran för receptet till den här godbiten, men jag känner ändå att jag vill dela den med er
Jag får väl återkomma med ett recept på en tomatfri, vegetarisk stroganoff vid ett senare tillfälle, så att ni kan jämföra och se vilken variant som ni tycker är godast
Allt i ett gratäng med kikärtor, champinjoneroch färskost. Smaksätt det med saltet och vitpepparn. Jag använde färskost med smak av sweet chili (det var den smak vi hade hemma) men du kan välja någon annan smak om du vill
Den här underbara såsen med morötter, champinjoneroch ajvar är en enkel och billig vardagsrätt. Idag tänkte jag faktiskt ta det lite lugnt med matlagandet och istället börja att julpynta huset inför adventshelgen
Förutom att de är glutenfria så är de proteinrika, lätta att ha att göra med, och lossnar lätt. Den här gången fick det bli en vegetarisk paj med inspiration från Italien
Enkel lasagne med zucchini ochchampinjoner. Det ska bli skönt att ta en paus från zucchiniätandet, men om jag känner mig själv rätt så kommer jag nog ganska snart att vara dösugen på maträtter med zucchini igen och börja längta till nästa skördesäsong
Italienarna är faktiskt riktigt bra på det här medglutenfritt. De fiffiga glutenfria lasagneremsorna som jag använde köpte jag på Arrenius & Co i Saluhallen i Uppsala, och de är av ett italienskt märke
Hacka löken och skiva champinjonerna. Glutenfrivegetarisk paj med svamp och pesto. Jag har tidigare gjort en glutenfri paj på samma pajbotten men med en lax- och dillfyllning
10 st Champinjoner. 1Hacka sedan svampen och löken och fräs dom lite lätt med smör. 1Häll sedan ner grädden och gräddfilen i svampen och löken och koka upp lite lätt under rörning. 1När bönorna har kokat klart häller man ner dom tillsammans med resten. 1Häll sedan i sojan och fonden tillsammans med resten, salta och peppra efter smak. 1Serveras med ris eller nudlar, och njut
Grytan innehåller bland annat champinjoner, katrinplommon och haricots verts (gröna bönor) och är smaksatt med harissa och en härlig kryddblandning, ras el hanout, som jag hittade på bloggen 'Strenght and sunshine' (se här)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.