Pajskalet gjorde jag av Universalbakmixen från Urtekram, som har en massa bra glutenfria produkter. Om man inte har så mycket köttfärssås över efter pastamiddagen är det en förträfflig idé att göra en paj och förstärka med till exempel zucchini, ugnsbakade körsbärstomater ochgetost
Egentligen är det en restpaj, där en överbliven kokt potatis fick hänga med i pajdegen, och köttfärssås som blivit över efter tacomiddag fick utgöra fyllning tillsammans med en stump zucchinioch en likaledes överbliven klick smetana
Halva burken pesto blev kvar efter att jag gjort en pizza bianco - eller kanske snarare pizza verde - häromsistens, och då kom jag på att jag kunde använda den i paj
4 8 mellanstora tortillabröd 150 g färskost 125 g mozzarella 200 g grovriven halloumiost 1/2 skivad zucchini finrivet citronskal rostade mandelspån att toppa med Lägg till i inköpslistan
-Det går nog inte att få en godare pizza, och jag håller absolut med där. Det sägs ju att nyårsdagen är den dagen då pizzabagarna får baka pizza för glatta livet
Vad gör man då suget sätter in eller övriga medlemmar i familjen smaskar i sig pizza. Heinz har kommit med en nyhet igen, ketchup gjord på höstens första skörd, ketchup som är lite mildare och rödare i färgen
Pizzan är förstås glutenfri, och degen är i mitt tycke riktigt bra och lätthanterlig. Jag tänkte att jag skulle hjälpa dem lite på traven genom att äta pizzaoch skicka lite telepatisk coaching
Det här är en riktigt god och lite lyxig glutenfri lasagne med en smakrik köttfärssås som får puttra ihop extra länge ochmed en vitsås som får extra piff och smak med både parmesan ochgetost
Den är riktigt bra, både till paj, pizzaoch allehanda bakverk. Med smaksättning av en god getostoch färsk rosmarin blev det en riktig höjdarpaj, som kan serveras precis som den är som vegetarisk rätt, men som också kan få sällskap av något kallskuret om man önskar det
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.