Jag tror att jag har hittat min favorit pizzadeg, jag har varit ute på nätet och sökt och sökt, en gång så hittade jag ett recept på en pizzadegsom jag testade och den blev super bra, mendet värsta är att jag inte minns vart jag hittadedet (hmm undrar fall det är åldern)Men den här pizzadegen är minnst lika braoch den hittade jag här
Orginalinlägget Glutenfripizzadeluxe hittar du på Hälsa som livsstil. Har man som jag och Johan valt en hälsosammare livsstil så är det inte ett alternativ att beställa hem en pizza trots att det kan kännas enkelt och bekvämt
Fördela ett jämnt lager på den bakade pizzabotten. Pizzadeg100 g riven ost4 ägg0,75 dl vatten1 msk fiberhusk0,5 dl mandelmjöl0,25 dl kokosmjölLite saltTomatsåsTomatpuréBasilika (gärna färsk, men vi har alltid lite olika örter i frysen och fryst basilika går lika bra)Salt och pepparVitlökssås1 burk creme fraiche1 pressad vitlöksklyftaRivet citronskal efter smakSalt och peppar. Pizzadeg1. Lägg sedan på önskat pålägg på pizzabotten och grädda i 200 grader tills osten smält och allt fått fin färg
I fredags blev det sedvanlig fredagspizza. men emellanåt blir det alltså fredagspizza. Maken gjorde en kanondeg som blev perfekta pizzabottnar, men jag testade också något nytt, pizzabotten utan mjöl
Så grymt god glutenfripizza till middag idag. Häromdagen hittade jag en i en butik en glutenfri mjölmix från Urtekram, tror det var på Coop eller Ica Maxi i Södertälje, vi stannade där på vägen hem från road tripen för att handla
Bred ut valfri tomatsås, lägg på pålägg och ost och baka av i ca 12-15 min per pizza. Dessa små pizzor svänger man relativt enkelt ihop, av en deg fick vi fyra stycken
Förra veckan så bakade jag pizza och gjorde den lite annorlunda än vad jag brukar. Jag hade massa köttfärssås i kylen som jag toppade pizzan med och sen hade jag även på picklad chili som jag lagt in själv
Pizzabotten. Pizzafyllning. Blanda alla ingredienser till pizzabotten till en lagom konsistens (använde gärna elvisp), ha gärna i lite oregano, hackad chili eller annan valfri krydda)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.