Supergott med en fräsch sallad till. Någon gång ska var första gången, och det här var mina första tillagade revbensspjäll och magiskt goda blev de små rackarna
Sätt ugnen på full effekt med övervärme eller grillvärme. Lägg köttbitarna i ugnsformar, glasera med marinaden och lägg dem i ugnen några minuter för att ytan skall bli krispig
Knäck benen och gnid in köttet med kryddorna. revben. Lägg köttet på frukten med den feta sidan upp. Vispa ur långpannan med buljongen och smaka av skyn, red av till sås
Blanda marinaden med spjällen och låt stå i kylskåp minst 2 timmar. Stek i 175-gradig ugn ca 50 minuter eller tills revbenen känns genomstekta och lossar frän benen. 1 kg tjocka revben
Lägg därefter i revbenen och fyll upp med vatten tills det nätt och jämnt täcker. Stycka revbenen på längden och lägg dem i en kastrull, slå över vatten och låt koka upp
Glaseraderevbenmed smak av ingefära och citronDu behöver. 3 kg revben av bog. Koka revbenen i vatten tillsammans med delad morot och kvartad lök i cirka 2 timmar • Kolla att köttet är mört genom att sätta in en köttgaffel i det. Ta revbenen ur vattnet • Mixa morötterna och hälften av löken med lite av buljongen och vänd ner detta i glazen • Skär revbenen i bitar och pensla dem med glazen • Sätt in i ugnen på 225° i cirka 15 minuter • Pensla revbenen ett par gånger under stektiden. Av Malin BromanFotografDavid Back 3 kg revben av bog
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.