Ingredienser för 6-8 personerca 1,3 kg fläskfilé eller fläskytterfilé2 paket baconVitlöksost (eller om du önskar annan dessertost)Till såsen behövs2 msk smör1 1/2 msk smulad grönpeppar1 grönsaksbuljongtärning2,5 dl grädde2 dl mjölk2 dl creme fraiche2 tsk soya (jag använde kinesisk med mushrooms)SaltPepparMaizenaGör så härPutsa filéerna och skär en skåra i filén, skär inte ända ut för då rinner osten ut. ca 1,3 kg fläskfilé eller fläskytterfilé
Gårkvällens middag blev en inlindad fläskfilé med diverse kryddgrönt och kryddor. Baconlindadfläskfilé400 g fläskfilé1 tsk salladskrydda½ tsk paprikapulver½ dl hackad gräslök½ dl hackad persilja1 pkt baconSås3 dl grädde1 grönsaksbuljongtärning eller 1½ msk kalvfond3 msk fransk senap1 dl crème fraichehackad persiljaKrydda köttet runt om och strö på det kryddgröna. / Anki och Håkan 400 g fläskfilé
Att fylla fläskfilé och kyckling tycker jag är riktigt najs. Skölj och ansa fläskfilén, torka av. Fördela skinkan omlott ovanpå fläskfilén, och sedan mozzarellaskivorna
) Receptet på fläskfilén är eget hittepå och god var även den. Fylldfläskfilé 2 port1 fläskfilé, ca 500 g200 g mozzarellaost1 stor vitlöksklyfta, tunt skivad½-1 dl hackad basilika1 näve ruccolasalladcrème de balsamicosalt och svartpepparSkär ett lång snitt längs med hela filén, fläk upp köttet och banka ut det lätt så det blir något så när jämntjockt
Fylldfläskfilé. Vi börjar med en varmrätt som vi satte i oss igår, fläskfilé med gratinerad potatismos och rödvinssås, som genast kändes värd en plats på listan över förslag på nyårsmenyn
Sätt ugnen på 200 grader. Skär ett snitt i varje dadel och öppna dem lite, lägg ner en bit ädelost och stäng igen(Blir det ädelost över äter du upp den när ingen ser
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.