Vi hintade lite i torsdags om att vi skulle ge oss på en äggande frukost denna helgen och det var precis vad vi gjorde idag och helt säkert gör om igen i morgon bitti så barnsligt förtjusta har vi alltså blivit
Silly me, så det fick bli blev pocheratägg istället den kvällen. Jag gillar verkligen att använda gulan från ett ägg som sås och särskilt till svamp – det är en ren njutning att äta
Servera äggen med lax, citronsås och gärna rostat bröd. Låt ett ägg i taget sakta glida ner i vattnet. Koka upp 1 ½ liter vatten med ättiksprit och salt i en vid kastrull. Knäck äggen i 4 koppar. Häll såsen i en kastrull, lägg i spenaten och koka upp under omrörning, låt sjuda 2–3 min. 4 st ägg
Ingredienser Hollandaisesås 300 g smör 3 äggulor 1 citron 1 tsk vitvinsvinäger grädde salt och peppar Lutfisk 300 g urvattnad lutfisk Pocheratägg 6 ägg 4 msk ättika salt Potatis och ärtor 120 g potatis 200 g frysta ärtor 1 salladslök smör till stekning dill till garnering
Skala och finhacka äggen. Skala och grovhacka räkorna. Lägg upp fiskbitarna på ett fat eller direkt på tallrikar och fördela räk- och dill blandningen ochägghacket ovanpå
Höjde ribban med att pocheraägg också. Recepten på dem kommer i nästa inlägg. Grönsaker och Sallad,. Lägg ner sparrisen, och låt dem steka på svag värme
Rosta pinjenötterna, hyvla parmesanosten ochpocheraägget. Nu när sparrissäsongen tar vid passar den här förrätten riktigt bra, den känns fräsch och vårig, innehåller endast ett fåtal ingredienser men är ändå imponerande god
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.