Servera frittatanmed salladen och en klick naturell yoghurt. Frittata är en härlig italiensk omelett som man gör i ugnen och som kan varieras på tusen olika vis
Osten är en Kvibille ädelost, sedan ligger det en bit färsk fikon inflygen direkt ifrån Malta och detta binds samman med en droppe balsamvinäger ifrån Italien
Pensla sidorna med smält smör. Fräs den hackade löken med rosmarinen i oljan på svag värme ca 10 minuter, utan att den får färg. Klä en form, ca 24 cm i diameter, med bakplåtspapper
Frittata är en perfekt lunch som man snabbt slänger ihop med det man har hemma. Man skulle kunna kalla det för en riktig proteinbomb för en frittata innehåller mycket protein
Tillsammans med lite riven julost och en äggstanning har du en perfekt lunch efter jul. Dela grönkålen i mindre bitar och fräs den tillsammans med tunt strimlad rödlök i lite smör i en stekpanna som tål att stå i ugnen
6 1 liten sötpotatis (1 st motsvarar ca 200 g) rapsolja (till pensling) 1 krm salt 1 dl valnötter 1 msk flytande honung (+ extra till servering) 100 ädelost färsk rosmarin Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.