Sagt och gjort, i torsdags när jag kände mig sådär väldans baksugen vevade jag ihop en busenkel och enligt killarna världsgod dessert av endast två, japp du läste rätt, två ingredienser, dumlekolor och vispgrädde
En väldigt söt och god historia. Jag åt det när jag var liten, när jag var och hälsade på hos min farmor i Tyskland eftersom det på den tiden inte hade kommit hit till Sverige men fanns där
För att göra cheesecakens botten. Lägg i det mjuka gelatinet och rör om tills det har smält helt. Blanda med Philadelphia och socker tills blandningen blir mjuk
En dessert ti die for. Alla komponenter kan göras dagen innan för att sedan samma dag det skall ätas montera ihop alla tillredda komponenter på en tallrik och dekorera med färsk frukt
Visst kan det låta lite överilat att börja med ett bakverk som till och med i sin titel berättar att det handlar om en mjölkproduktig kaka, men jag har hört så mycket positivt om veganska cheesecakes, om deras krämighet och mjukhet, att jag ändå inte kunde hålla tassarna borta
Blanda kexsmulor och smör. Rör ihop Philadelphia, socker och citronskal till en jämn röra. Rör sedan ihop gelatinblandningen och den vita bakchokladen till en jämn blandning
Här kommer receptet på en underbart bra cheesecake med blåbär och vit choklad. Gick nyss igenom alla bilder tagna under vår Skånevistelse och hittade då flera bilder på bakverk jag gjorde
Desserten på Nyår satt som en smäck. Blanda äggulor, socker, grädde, mjöl och smör i en kastrull. Bred först smörkrämen på marängtårtan och sedan den vispade grädden
Banan - ochchokladcheesecake. Här hemma bestämmer jag oftast maten först och sen försöker jag anpassa desserten till middagen så gott det går, men det är kanske inte alltid det lättaste
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.