Det är perfekt att baka en långpannekaka med rabarber till mina kunder i Annies Stuga. Den här kakan med havretosca bakade jag för några helger sedan och den var väldigt uppskattad av fikagästerna i stugan
En klassisk fransk kaka med kraftig smak av choklad. Servera den med lättvispad grädde och färska bär. Hacka chokladen i mindre bitar och smält tillsammans med smöret i en kastrull
Jo en kladdkaka görs på kakao medan en franskchokladkaka görs på mörk choklad. Vet ni föresten vad skillnaden är mellan en kladdkaka och en franskchokladkaka
Hoppas att ni vaknar med bästa humöret. Förra helgen bakade jag denna chokladkaka, det blir en sådan där len kladdighet när man bakar på choklad istället för kakao
- Hacka chokladen och smält den över vattenbad tillsammans med smöret, tillsätt de båda äggulorna. Recept1 3/4 dl vetemjöl1 krm salt1 tsk bakpulver1,5 dl strösocker2 st ägg100 g margarin1 msk vaniljsocker100 g mörk choklad, till exempel Lindt 75 procentSteg för steg- Sätt ugnen på 175 grader
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.