FranskchokladkakaPortioner. 1 kaka, Ø 24 cm/br>Du behöver. 185 g smält smör 450 g socker 4 ägg 150 g mjöl 10 g vaniljsocker 100 g kakao en dubbel espresso
Vet ni föresten vad skillnaden är mellan en kladdkaka och en franskchokladkaka. Bred ut fudgen över chokladkakan och servera direkt eller låt stå och kallna i kylen en liten stund
Värm ugnen till 190°. Blanda smör, socker, ägg och mjöl och kör i maskin på låg växel i 5 minuter. Tillsätt de tre sista ingredienserna och blanda ihop på låg växel eller för hand, tills allt blandats väl
En klassisk fransk kaka med kraftig smak av choklad. . En liten bit är nog eftersom kakan är så mäktig vilket gör det här till en kaka som räcker till många
Recept1 3/4 dl vetemjöl1 krm salt1 tsk bakpulver1,5 dl strösocker2 st ägg100 g margarin1 msk vaniljsocker100 g mörk choklad, till exempel Lindt 75 procentSteg för steg- Sätt ugnen på 175 grader
En av favoriterna på gårdagens temadag med franska bakverk blev den franska chokladtårtan. Receptet kommer ursprungligen från Leila, men vi ändrat lite samt lagt till en tryffelglasyr som gjorde tårtan otroligt blank och vacker och såklart väldigt god
Den här tårtan innehöll min favorit kladdkaka eller fransk chokladtårta som det så fint heter då det är massor av smält choklad i dem istället för kakao
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.