Strimla och stek baconet knaprigt i en het stekpanna, låt fettet rinna av i en trådsil. Strimla kycklingköttet och fördela ut i formen tillsammans med bacon och skivad banan
Lägg det kokta riset i botten på en smord ugnssäker form. Bena ur kycklingen och skär köttet i bitar. Fräs nästan all purjolök och skivade champinjoner i smör och lägg ovanpå kycklingen
Lägg över i en ugnsform. Häll såsen över kycklingen. Skär varje kycklingfilé i 3 bitar på längden. Stek kycklingen runt om i en stekpanna med 1 msk smör. Ansa och skiva purjolöken och fräs den mjuk i en stekpanna med 1 msk smör. 1 dl riven ost
Torka av kycklingfiléerna och lägg dem i en smord ugnssäker form. Mixa paprikor, crème fraiche, timjan, persilja, cashewnötter och prästost i en matberedare med kniven monterad
Ingredienser 4 st kycklingfiléer salt och peppar 4 skivor rökt skinka 4 msk dijonsenap 4 skivor tomat 4 skivor tjocka emmentaler eller annan smakrik ost smör att pensla med grillkrydda eller annan kryddblandning till kycklingen Lägg i inköpslista Måttomvandlingstabell
Tack för många härliga kommentarer på sistone. I går blev det en gammal favorit med lite anpassning. Jag brukar dela kycklingfiléerna på längden, enklare när man gör gratäng och godare tycker jag
salt, grovmalen peppar. Skala löken och skär den i skivor. Finhacka eller krossa vitlöken. Skala auberginen och skär den i fina strimlor eller tärningar
Befria kycklingen från skinn och ben. Dela den i mindre bitar. Lägg dem i en smord eldfast form. Häll vatten, köttbuljong, creme fraiche och persikospad i en kastrull
Självklart är det årstidsberoende och just nu är denna kycklinggryta med röda linser ett av de mest populära recepten vilket jag tycker passar bra när hösten nu är här
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.