Täck med plast och ställ något tungt ovanpå, exempel en mortel. Smaka av med salt och peppar. Arbeta ihop alla ingredienser till en smidig färs och forma järpar med hjälp av en sked och din handflata
På med locket. Servera med något gott tillbehör. Kryddig grönpeppar köttfärslimpa. 1 kg nötfärs3 msk kalvfond2 ägg1 stor gul lök (finhacka)1 msk tomatpuré1,5 msk sambal oelek0,5 burk grönpeppar i lagVitpeppar, svartpeppar, aromat (eller salt)Blanda alla ingredienserna i en stor bunke
1300 g köttfärs 1 msk smör eller margarin 4 st potatis 1 st morot 1 st gul lök 1 st vitlöksklyfta 2 dl vatten 1 msk kalvfond salt peppar 1 tsk kinesisk soja 2 msk hackad persiljaFräs färsen smulig i en gryta med smör
Vispa ihop grädde, creme fraiche, riven ost, färskost, dijon, vitlök, oliver och soltorkade tomater. I går blev det en gammal favorit med lite anpassning
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.