En enkel med tidskrävande rätt blev valet till denna söndagslunch. Buljongkok på ett par fläskkotletter med ben och ett lent potatismos blev både mättande och gott tillslut
För ett tag sedan så lagade Håkan till en apelsinsås som vi hade till helstekt kyckling och en varm sallad med bland annat potatisklyftor, brysselkål, granatäpple och (hör och häpna
Jag stekte fläsknoisetter och till dem hade vi tjocka pommes och en färdigköpt bearnaisesås. Banka ut dem till ca ½ cm tjocka skivor tex med baksidan av en liten kastrull
Ingredienser Portioner. 4 3 - skal och juice av 3 1/2 apelsiner 1 dl socker 2 msk vatten 2 msk äppelcidervinäger 2 msk soja alt konc kalvfond 1 1/2 msk maizenaredning (mörk) 50 g smör Lägg till i inköpslistan
Häll apelsinsåsen över de färdiga kycklingfileerna och garnera med apelsinfileerna. Medans såsen kokar skär du skalet av den andra apelsinen och skär ut fina apelsinfileer
Rör ner kanelen just innan servering och ät den varm med glass. Efterrätten som var en del av utmaningen tre rätter för 100 kr blev en sorts apelsinsåsmed vaniljglass. Apelsinsåsmed glass 4 portioner 2 kg apelsiner 1 liter vaniljglass 2 msk socker 1 msk sirap 1-2 tsk kanel (mängden socker/sirap beror på hur söt apelsinerna är) Skala och ta ut fruktköttet
Den passar till kyckling, fläskkött av olika slag, grillat, till och med fisk. Själva hade vi denna till grillspett på kyckling och fläskkött häromdagen tillsammans med ris
Hemligheten med att hinna laga bra mat som går rät fort efter jobbet är egentligen så lätt som planering och att helt enkelt förbereda det man kan kvällen innan
Tänkte att jag skulle ta och dela med mig av receptet på anka medapelsinsås som vi hade som huvudrätt på nyårsafton, eftersom det skulle kunna passa bra att laga nu när det stundar trettondagshelg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.