Själva tycker vi att det dagen till ära passar alldeles ypperligt att bjuda er på honungsglaserat och ugnsstekt kalkonbröst tillsammans med en underbar apelsinsås
För ett tag sedan så lagade Håkan till en apelsinsås som vi hade till helstekt kyckling och en varm sallad med bland annat potatisklyftor, brysselkål, granatäpple och (hör och häpna
Skär en ficka längs medkalkonbröstet. Lägg den i fickan och bind om med snöre. Servera det skivade kalkonbröstet vackert upplagt tillsammans med klyftpotatis och tomatsås
Ingredienser Portioner. 4 3 - skal och juice av 3 1/2 apelsiner 1 dl socker 2 msk vatten 2 msk äppelcidervinäger 2 msk soja alt konc kalvfond 1 1/2 msk maizenaredning (mörk) 50 g smör Lägg till i inköpslistan
Häll apelsinsåsen över de färdiga kycklingfileerna och garnera med apelsinfileerna. Medans såsen kokar skär du skalet av den andra apelsinen och skär ut fina apelsinfileer
KalkonbröstKryddakalkonbröstetmed timjan, dragon, salt och peppar. Ta ut kalkonbröstet och låt det vila tio minuter, skär sedan upp i centimetertjocka skivor och servera
kalkonbröst skuret i cm-tjocka skivor. Grönsaksvinägrett. Blanda en vinägrett på 1/3 vinäger och 2/3 olja, färsk dragon, schalottenlök, salt och peppar
Rör ner kanelen just innan servering och ät den varm med glass. Efterrätten som var en del av utmaningen tre rätter för 100 kr blev en sorts apelsinsåsmed vaniljglass. Apelsinsåsmed glass 4 portioner 2 kg apelsiner 1 liter vaniljglass 2 msk socker 1 msk sirap 1-2 tsk kanel (mängden socker/sirap beror på hur söt apelsinerna är) Skala och ta ut fruktköttet
Fräs kalkonbröstet runt om i den heta stekpannan. men tog mig i kragen och började med kalkonen trots att jag inte hade någon säker plan på hur jag skulle göra med den, det har jag dock sällan när jag lagar mat, men idag kändes det sådär jobbigt att sätta igång, men resultatet blev riktigt bra tillsut
Den passar till kyckling, fläskkött av olika slag, grillat, till och med fisk. Själva hade vi denna till grillspett på kyckling och fläskkött häromdagen tillsammans med ris
Ugnsstekt kalkonbröst tillsammans med kantarellrisotto är en riktig festmåltid. Tag ut köttet och låt det vila en stund, skiva sedan upp det och servera tillsammans med valfria tillbehör
Servera med klyftpotatis och grönsaker efter årstid. Marinad till kalkonbröstet. Ett kalkonbröst på drygt 2 kg tar ca 2-2,5 timmar. 2,2 kg kalkonbröst eller
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.