Fläskkotletter är ofta billigaliksom ”fläskytterfilé” så ta vilket som. En väldigtsmakrik och tacksam rätt att laga då kött och sås sköter sig själv iugnen och du kan lägga tid på tillbehör såsom ris, potatismos, gratäng, kokt potatis eller som jag gjort idag
Lägg de fyra kotletterna i en ugnsfast form. Vispa samman de andra ingredienserna. Häll vispet över kotletterna och grädda iugn, 225 grader i ca 45 minuter. 4 fläskkotletter. 2 dl cremé fraiche,
Det blev en variant av fläskkotletteriugn som jag gjorde för inte så länge sedan. Jag använde niofläskkotletter då vi var fler runt bordet och visst behov / önskemål om matlåda alltidfinns
Så det fickblifläskkotletteriugnistället för långkok på spisen. Hetta upp smöret i en stekpanna och bryn kotletterna på båda sidor med lite salt och peppar, lägg dem i botten av en ugnsform
Lägg fläskkotletternai en ugnsform. Blanda matläggningsgrädde och creme fraiche häll isoja,collorit,buljongtärning och kryddor du vill ha tex salt,aromat,svartpeppar,vitpeppar,allkrydda
sussisnus. Häll över kotletterna, de ska bli täckta av såsen. Koka potatistill. Ev ris. 60min. Ugn 200 grader. Lägg 6 kotletter i botten på en ugnsform. Blanda 2 dl creme fraiche, 2 dl mellangrädde, ½ dl soja, 1 tsk sambal oelek. Inimitten av ugneni ca 1 timme
För er som har förmånen att kunna jobba hemifrån måste det ju vara kalas att kunna ställa in något iugnen på förmiddagen som är färdigt att ta fram sen runt fyra- fem när arbetsdagen är slut
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.