Så härligt med allt älgkött som just nu finnstillgängligt. Jag hade turen att komma över ett fintinnanlår och valde då att köra en saftigrostbiff med smak av vitlök, rosmarin och senap
Häll påolivolja. Ugnsråstekt potatis. Stek skivornai några minuterpå varje sida. Börja med potatisen. Salta Lägg upp biffarnapå ett fat och täck med folie så att de hålls varma
Vad du än är på humör för. Rengör fläskfiléen och skiva den. Blanda de båda créme fraichernatillsammans med tomatpurén, pressad vitlök, cayennepeppar och ev mangochutney
Vi börjar med en varmrätt som vi satte i oss igår, fläskfilé med gratineradpotatismos och rödvinssås, som genast kändes värd en plats pålistan över förslag på nyårsmenyn
Skivafläskfilén så tunt som möjligt. Koka risetenligtanvisningpåförpackningen. Blanda vitlök, chili, jordnötsolja, soja, socker, fisksås och sesamolja i en stor burk med lock
Skär grönsakerna i lagom stora bitar och fräs dem några minuteri en stor gryta. Strö sedan över mjöl och salt, och häll därefter ivinäger, grädde och mjölk
Men grönkålen, den gjorde vi för en vecka sedan – så den ligger också på lut i frysen. Om du har tillgångtillvildsvinsrevben, tveka inte att laga dem till jul
Hetta upp mjölken på mellanvärme, det ska inte koka. Börja med att lägga gelatinbladeti blöt. Vänd sedan upp och ner på glaset och förhoppningsvis ploppar/ glider pannacottan ut
Vad du än är på humör för. Bryn fläskfiléeni stekpannan och peppra med svartpeppar Lägg fläskfiléeni en ugnssäkerform Stek champinjonerna och lägg dessa över fläskfiléen Blanda de båda créme fraichernatillsammans med tomatpurén, pressad vitlök, cayennepeppar och ev mangochutney
Tanken var att vi denna lördagskväll skulle gå ut att äta på restaurang men så kom vipå att det faktiskt är både billigare och trevligare att laga mat tillsammans hemma och så fick det även bli
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.