500 g
fläskfilé putsad Marinad 3-4 st vitlöksklyftor hackade 1-2 st thaichili eller piripiri 1 msk jordnötsolja 1.5 msk kinesisk soja 1 msk strösocker 1 msk asiatisk fisksås 1 tsk sesamolja Till servering 4 prt jasminris 1 msk sesamfrön gärna vita och svarta 400 g färsk spenat 2 msk smör salt 2 st salladslökar jordnötsolja till stekning
Fräs sedan hastigt på i het wokpanna med olja. Kanongott, hett, smakrikt och krispigt. Bättra påvissa smaker om du tycker det behövs mer soya, ostronsås, ingefära, chili etc
Hetta upp rapsolja i en stor wok- eller stekpanna. Koka sedan enligt anvisningarna och låt kallna. Knäck äggen i en skål och blanda med soja, vispa dem med en gaffel
) 3 röda chilifrukter (mindre om du inte vill ha så mycket hetta) 300 g kycklinglårfilé neutral matolja, att steka i 4 salladslökar 1 broccoli (liten) 1 dl ostronsås 2 msk fisksås 1 msk kinesisk soja, eller thailändsk 1 msk strösocker 2 dl thaibasilika (eller holy basil)
Blanda och servera rykande het. Skölj och skiva de vita på salladslöken. 1 påse bladspenat (70-80 g). Bryt av den nedersta, träiga delen på sparrisen (behövs inte om du använder fryst, tinad sparris) och skär i bitar om 5 cm. Hetta upp en wok eller stor gryta, woka kycklingen 3 minuter, lägg åt sidan. se på instagram och hashtagga det #56kilo Ingredienser. 1 påse bladspenat (70-80 g). se på instagram och hashtagga det #56kilo
Lo mein är en Kantonesisk maträtt med äggnudlar där ingredienserna varierar, den kan göras med kyckling, kött eller helt vegetarisk, det enda som är gemensamt i alla recept är just äggnudlarna
Se till att den täcker fläskfilén. Man ska äta fläskfilén kall med den varma såsen till. 1 st fläskfilé, 500-600 g. 11 st fläskfilé, 500-600 g Marinad 2 dl rött vin 1 dl soya ½ dl honung 2 msk kalvfond ½-1 tsk sambaloelek 2 krossade vitlöksklyftor 1 bit färsk ingefära, ca 2x2cmLägg fläskfilén i en gryta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.