Bryn fläskfiléen i stekpannan och peppra med svartpeppar. Blanda de båda créme fraicherna tillsammans med tomatpurén, pressad vitlök, cayennepeppar och ev mangochutney
Servera med bandspagetti och en stor grönsallad. Lägg den brynta fläskfilén och champinjonerna över. Skär fläskfilén i 2 cm tjocka skivor. Vispa ur stekpannan med 2,5 dl grädde, tillsätt senap, vitlök och kalvfond. 600 g fläskfilé
Lägg nu i en smord ugnsfast form tomater, fläskfilé, skinka och champinjoner. Vispa ur stekpannan med lite vatten, spara skyn den får en god smak utav kryddan
Smaka av om det behövs mer salt och grönpeppar eller något annat med för den delen. Resten av dagen har vi skrotat runt inom husets skyddande väggar, pysslar med lite matlagning, blir bla pilgrimsmusslor, mmmm
Den här gången blev det fläskfilé men det fungerar utmärkt att göra denna rätt med överblivet kött. Fungerar självklart med vegetariska alternativ också
Istället har jag laddat frysen med diverse maträtter som kan tänkas vara trevliga att ta fram på kvällskvisten när man kommer hem från jobbet och kanske inte alltid är sugen på att ställa sig vid spisen Här kommer en rätt som är riktigt god som passar perfekt att göra på fläskfilé som fläskytterfilé
Bryn det på båda sidor i en stekpanna med smör och lägg över det i en gryta. Smaka av med salt och peppar och servera med rostade rotsaker, klyftpotatis och brysselkål
Jag skulle få långväga besök och ville servera något gott till middag. Efter lite funderingar och vånda så beslöt jag mig för att bjuda på en fläskfile gryta
Jag kom hem med min fläskfilé i en svart papperspåse med en prålig logga i guld och pappret runt filén var fäst med en blå etikett med ett emblem i guld som skrek Mannerström
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.