Fick ett sånt sug efter just fläskfilé med krämig rosépeppar då jag inte använt den på länge. Efter att jag uppdaterat mina kryddor, skåp och kryddlådor så hittade jag minfavorit
Jag skulle få långväga besök och ville servera något gott tillmiddag. Efter litefunderingar och vånda så beslöt jag mig för att bjuda på en fläskfile gryta
Nu när det är kallt ute så tycker jag att det är gott att äta olika sorters grytor och soppor tillmiddag och den här gången blev det biff stroganof med ris och sallad
Bryn fläskfiléniskivor, salta och peppra köttet och lägg sedan över i en ugnsfast form. Skär purjolöken och skinkanibitar och bryn i stekpannan, häll sedan blandningen över köttet
Bryn dem hastigti smör. Blanda ihop crème fraiche, grädde, chilisås, worchestersås, soja och vitlök. Slå blandningen över löken, rör om och låt puttra några minuter
Salta och peppra dem och stek dem tillfin färg. Lägg dem sedan i en ugnsform. Vispaihop mascarpone, grädde, crème fraiche, sambal, mango chutney och buljongtärningar och koka ihop
Servera med stekt fläskfilé och klyftpotatis/ris/sallad. Karin / bevemyrs blogg. Med få ingredienser så måste det här vara en av de godaste såser som en människa kan knåpa ihop
Häromdagen gjorde jag också något smaskigtnämligenfläskfilé med grönpepparsås. Skär upp fläskfilénicentimeterbredaskivor, platta till dom lite med kniven
Fläskfilénliggerständigt på mintio-i-topp-lista här till vänster. Det här har jag gjort en variant på förut, fast då med västerbottengratineradpotatiskaka som tillbehör
Skär purjon istrimlor och fräs den. Skär bacon istrimlor och knaper stek den. Blanda crème fraiche, grädde, soja, vitlök, köttbuljong och paprikapulver
Kommentarer
joddle
wow
Logga in eller Registrera för att kommentera.