1800 g
fläskfilé 1 st vitlök 1 msk smör salt och peppar 1 dl blandade örter timjan, basilika, persilja 250 g cocktailtomater 1 msk vitvinsvinäger 2 msk olja Ugn: 150°Putsa köttet och krydda det med salt och peppar. Dela vitlöken på mitten, tvärs över klyftorna. Bryn kött och vitlök i smör i stekpanna.
1 Rulla
köttet i hackade örter och lägg i en form tillsammans med vitlök och tomater. Tillaga i ugn tills köttets innertemperatur är 65°, låt köttet vila i folie.
1 Skysås:
Mosa fyra av tomaterna med fyra av vitlöksklyftorna. Tillsätt vinäger, olja och sky från köttet.
1 Skiva
köttet och lägg upp på ett fat. Skeda skysåsen över och lägg upp resten av tomater och vitlöksklyftor runt om.
Varmrätten var av buffétyp och dels så fanns det korv och hamburgare från Waitrose, men också hemmamarinerade kycklingben, i en variant på denna marinad, och marinerad fläskfilémedaljongermed citron, timjan, rosmarin och lite honung
Idag bytte jag ut fläskfilén mot fläskytterfilén och jag vet inte om det är jag som är ett stek proffs men det blev så himla mört och gott, verkligen saftigare och godare än fläskfilé, var samtliga överrens om
Lägg på de fyllda fläskfiléerna och häll över buljong och grädde. Litet roligare dukning (Inget nytt utan gul linneduk med påskliljor på och gula linneservetter vikta som "babuschkor" på svarta tallrikar)
Putsa fläskfilén, skär den längs med, nästan helt igenom. Servera t e x med Hasselbackspotatis, grönpepparsås och grillad tomat (tomaten kan läggas i samtidigt som filén i formen)
Istället har jag laddat frysen med diverse maträtter som kan tänkas vara trevliga att ta fram på kvällskvisten när man kommer hem från jobbet och kanske inte alltid är sugen på att ställa sig vid spisen Här kommer en rätt som är riktigt god som passar perfekt att göra på fläskfilé som fläskytterfilé
Bryn det på båda sidor i en stekpanna med smör och lägg över det i en gryta. Smaka av med salt och peppar och servera med rostade rotsaker, klyftpotatis och brysselkål
Passade på att hälsa på hos mina föräldrar och lagade mat med tillsammans med mamma. Klipp över soltorkade tomater och servera med förslagsvis broccoligratäng eller en sallad
Jag skulle få långväga besök och ville servera något gott till middag. Efter lite funderingar och vånda så beslöt jag mig för att bjuda på en fläskfile gryta
Jag kom hem med min fläskfilé i en svart papperspåse med en prålig logga i guld och pappret runt filén var fäst med en blå etikett med ett emblem i guld som skrek Mannerström
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.