Vid sällsynta tillfällen händer det att jag öppnar en kokbok för att min egen inspiration är som bortblåst, och då är det nästan alltid någon av Tom Sjöstedts böcker som gäller
Sen ett halvår tillbaks så äter jag inget kaffebröd med mjöl längre. Något som kanske kan tyckas vara besvärligt, när det är fikadags, men jag har vant mig
Inte så ofta jag har serverat det här på bloggen. Det beror mycket på att varken jag eller Mr C äter rött kött, däremot gör killarna det och därför lagar jag faktiskt mycket rätter med kött i
Jag förberedde denna tårta genom att baka den redan under gårdagen. Nej, för att vi skulle sitta och planera på jobbet, och jag hade lovat att ordna något gott till fikapausen
Innan servering stekte jag dem i litet smör i en panna för finare färg. Jag lade burgarna på ett bakplåtspapper och stekte dem i ugn på 175 grader tills de var nästan genomstekta
Nej det gör jag nog aldrig. Och nu senast så testade jag med Salmalax, råa bitar som fick bara tillagas av den heta buljongen jag hällde över direkt i soppskålarna
Idag hamnade jagpå kafferep påMat&Vin Slottsparken här i Malmö. Jag är ju ingen efterrättsmänniska egentligen, men det här kunde jag inte motstå eftersom bakning är en utamning för mig och något jag bara måste lära mig mer om
Och jag tycker vi kickar igång den här veckan utan krusiduller, utan pang på med en riktigt fikahit. För såhär i äppeltider är det näst intill kriminellt att inte baka en äppelkaka och såklart var jag ute och plockade de stackars få äpplena vi har fått på vårt relativt unga träd och snodde ihop en enligt killarna "supergod" toscaäpplekaka
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.