Till middag idag lagade jag en fiskgrytamed hjälp av det som fanns i kylen och frysen. Resultatet blev riktigt gott och grytan serverade jag med stekt blomkålsris
Den här mustiga fiskgrytanmed smak av saffranochtomat åt vi när solen sken och det var varmt och skönt ute men jag tror den passar snäppet bättre en dag som idag när kylan och blötan kryper innanför jackan och allt känns allmänt ruggigt
Idag bjuder jag på en riktigt saffransgulfiskgryta. Smaka av med salt och peppar. Dragon är en favorit ochsaffran hade jag kvar ett par kuvert av sedan i julas
Smaka av med honung och eventuellt lite mer salt och peppar. Tillsätt saffranoch rör om. Tillsätt därefter vatten, fond, vin, grädde, crème fraiche och kryddor
Pressa i vitlöksklyftorna och låt koka några minuter. Häll av vattnet och servera direkt. Så här gör du 20 minuter Häll kokosmjölken i en gryta och blanda ner saffran. Blanda ner lax och räkor cirka 1 minut innan servering. Riv blomkålshuvudena grovt och koka dem med en nypa havssalt i 3 minuter. 1/2 g saffran
Klyfta tomaternaoch lägg i dem. Halvtina fisken och skär i bitar. Salta, peppra och häll över grädden. Låt koka på svag värme under lock tills fisken är vit och fast, 5-10 min. 2 tomater
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.