Mat i ugn blev ledorden och jag bestämde mig för att göra en plåt fylld med parmalindadkycklingfilé som jag fyllde med parmesanost och färsk oregano, potatis, palsternacka, röd lök och svamp
Tärna bacon och kycklingfilé och stek sedan de tillsammans, salt och peppra lite. Hacka purjolök, paprika och champinjoner och lägg sedan i det med baconet och kycklingen, pressa vitlöksklyftan över blandningen och låt allt steka en liten stund till
De här prosciuottolindadekycklingfiléerna fyllda med pesto och mozzarella har inget på grillen att göra utan ska stekas i pannan så att det blirfin färg runt om
Lindafiléernaibaconskivorna så att de blir helt täckta. Skär en djup skåra isidan på filéerna. Pressa vitlöken och blanda ihopvitlök, timjan, crème fraiche, chilisås och dijonsenapi en liten bunke
Om kycklingfiléerna är stora kan man dela dom. Ta upp dom och lindabacon runt varje. Perfekt rätt som man kan förbereda om man ska äta tillsammans med vänner
Lindaserranoskinkan runt de fyllda kycklingfiléerna så den blir "hel" igen. Vi använde steksnöre också för att få det att hålla ihop bättre (man kan även ta tandpetare)
Virain varje kycklingfiléibacon så att det täcker. Skär en fickaikycklingfilén. Här kommer ett gott helgrecept, detta har viinteätitidag utan för någon vecka sen men det blev ju ett spara-recept såklart
Bred sedan över kryddblandningen med skeden och vira runt baconet. Blanda och krossa alla kryddor i en mortel, ha sedan iolivoljan och blanda till en smet med en sked
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.