Fantastiskt god pizza med parmaskinka, mozzarella och ruccola
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2 dl ljummet vatten
  • 125 g jäst
  • 16 dl vetemjöl special
  • 13 msk olivolja
  • 11 nypa salt
  • 14 parmaskinka
  • 11 st stor mozzarellaboll
  • 11 ruccola
  • 11 dl tomatsåsLös upp jästen i vattnet, tillsätt sedan olivoljan och saltet. Tillsätt vetemjölet och knåda tills du har fått en smidig deg. Jäs under bakduk i 30 minuter. Dela degen i 4 delar och kavla ut runda pizzabottnar som är lagom tunna. Bred ut ett tunt lager tomatsås över pizzabottnen, toppa med skivad rödklök, parmaskinka och skivad buffelmozzarella. Grädda på baksten på 250 grader i ca 10 minuter. Avsluta med att toppa med ruccola, ät och njut!

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.