11 dl
tomatsåsLös upp jästen i vattnet, tillsätt sedan olivoljan och saltet. Tillsätt vetemjölet och knåda tills du har fått en smidig deg. Jäs under bakduk i 30 minuter. Dela degen i 4 delar och kavla ut runda pizzabottnar som är lagom tunna. Bred ut ett tunt lager tomatsås över pizzabottnen, toppa med skivad rödklök, parmaskinka och skivad buffelmozzarella. Grädda på baksten på 250 grader i ca 10 minuter. Avsluta med att toppa med ruccola, ät och njut!
Den färdiga pizzadegen jag köpte var jättegod, smakade som vanlig pizzadegmed jäst. om man lägger ner lite extra tid och kraft blir faktiskt resultatet ofta snäppet godare
Ta ut pizzanoch fördela skinka, soltorkade tomater, pinjenötter, ruccolaoch basilika över pizzan. Sätt in de långpannor eller plåtar som du ska baka pizzan på så att de är varma när du lägger på pizzadegen
Make och barn kom nyligen hem från några veckors vistelse i Irak och då är det gott att byta nationalitet på köket, dessutom är det svårt att konkurrera med svärmors goda mat
Denna är supergodoch fullproppad med nyttigheter. Därför tänkte jag att det passar perfekt med en smoothie som är fylld med en massa vitaminer, för att boosta immunförsvaret och undvika förkylningar
Inte lika god som en hemgjord deg men helt klart ok. En snabb pizza gör du med färdig pizzadeg. På pizzan hade jag päron, två sorters ost, pinjenötter, honung, prosciutto ochruccola
Fördela ruccola över pizzan, mumsa och njut. Jag tänkte att jag skulle hjälpa dem lite på traven genom att äta pizzaoch skicka lite telepatisk coaching
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.