Jag började med ett recept på whiskyparfait gjord utan glassmaskin, men gillade inte konsistensen, fettet från grädden lade sig som ett smörigt lager runt gommen
Ankfett finns att köpa i välsorterade livsmedelsbutiker och finns i olika märken. Precis innan servering steker du sedan på anklåren i två- tre minuter på vardera sidan, dels för att värma den lite lätt men även för att få knapereffekt på skinnet
Tänkte att jag skulle ta och delamed mig av receptet på ankamed apelsinsås som vi hade som huvudrätt på nyårsafton, eftersom det skulle kunna passa bra att laga nu när det stundar trettondagshelg
Blanda de torra ingredienserna med hel sötmandel och vänd ner det i bunken. Då är man liksom alltid på den säkra sidan, det är svårt att misslyckas med hennes kakor
Ankamed apelsinsås – Canard a l’orange – är en sådan rätt. Efter en stund stod jag där med smakrik anka och en sås som balanserade den lilla beskan från apelsinskalet med juicens friska sötma
En liten saffranskaka med lingonsylt i. Tyckte det lät spännande med saffran och lingon och det smakade riktigt bra, även om jag kan tycka att det hade varit bra med lite mer saffranssmak
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.