Tänkte att jag skulle ta och dela med mig av receptet på ankamedapelsinsås som vi hade som huvudrätt på nyårsafton, eftersom det skulle kunna passa bra att laga nu när det stundar trettondagshelg
För ett tag sedan så lagade Håkan till en apelsinsås som vi hade till helstekt kyckling och en varm sallad med bland annat potatisklyftor, brysselkål, granatäpple och (hör och häpna
Jag använde vitlöken i en apelsinsås smaksatt med bland annat stjärnanis, chili och ingefära. Såsen passade mycket bra till ankbröst serverat med sparrisbroccoli och pak-choi
Servera ankanmed potatisen, cidersåsen, fikonmarmelad och en fräsch sallad. Snitta skinnet/fettet på ankan i små fina rutor och lägg på provencalska kryddor
Jag är medveten om att det är stora ord men den här ankan är bland det godaste jag har lagat någon gång, smak, konsistens, doft och utseende i nästan fullständig harmoni
Servera som en liten hög på toppen av ankan. Torka av ankfilén med hushållspapper och halstra den med skinnsidan nedåt i en grillpanna eller på grillen
Vi brukar inte fira namnsdagar så jättemycket men idag när jag kom hem från jobbet hade min finaste ordnat med smörgåstårta och en tidningsprenumeration, bästa
Blanda allting, och du har en härligt fräsch sallad som passar utmärkt till anka. Salladen passar förutom till anka också till lamm, ja faktiskt till allt kött
Servera den nystekta ankanmed härligt potatisstomp, smakrik sås och färska grönsaker. Anka. Skär rutmönster i ankfettet och stek med skinnsidan ned i pannan tills fettet smält och skinnet är knaprigt
Häll lite sky över ankanoch servera med den knapriga crostinin. Lägg upp spenaten på en tallrik med den uppskurna ankan ovanpå tillsammans med potatisen
Tänd grillen med mellanmycket briketter och förbered för indirekt grillning. Kålen smakar mycket fint tillsammans med ett glas av Patchworks vita Pinot Grigio
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.