Tilldetta pressad potatis som suger upp den goda såsen på ett alldeles utmärkt sätt. Här har jag lindat färsbiffarmed baconskivor, stekt dem till fin färg och låtit dem puttra färdigt i gräddig tomatsås i ugnen med lite ost ovanpå
Har sett recept och varianter på detta lite här och var, så det är inte bara jag som går igång. Vi åt potatisentill mina färsbiffarmed senap och bacon (länk till recept längre ned) och det passade finfint
Bakad potatis är däremot något som vi inte riktigt är överens om i köket, frun väljer gärna en bakpotatistill köttbiten när det går medan herrn helst väjer för den bakade varianten
Servera färsbiffarnamedpotatis och rödlök - och en skvätt av skysåsen som egentligen inte behövs men som sagt, är bra att spara matlådebiffarna i till en annan dag
Mosa den kalla laxen med en gaffel, gravad eller kallrökt lax kan man hacka i småbitar. Lax är ju bara för gott, och ungefär lika dyrt, men någon gång måste man ju få lyxa till det
4 400 g köttfärs 1 tsk salt 1 krm svartpeppar 1 1/2 msk potatismjöl 1 dl mjölk 1 burk krossade tomater (à 400 g) 1 dl mellangrädde 1 tsk soja smör till stekning Till servering basilika eller persilja hackad rödlök oliver pasta, couscous eller potatis Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Servera tillsammansmed pasta, potatis eller potatismos och en god sallad. Genomförkyld, febrig och matt i kroppen låter väl som en ypperlig kombination tillsammansmed kalashelg va, eller
Brysselkål, färsk är alltid godast men det går bra även med fryst. Gratinerade blev de extra goda, jättegoda faktiskt, så i fortsättningen kommer jag nog att ha svårt för att inte gratinera mina grönsaker i ugnen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.