Tillsätt honung och tomater. Koka tills tomaternaär mjuka och såsen har tjocknat, ca 20 minuter. Skär vitlöken i tunna skivor och tomaterna i små tärningar
Tillsätt tomatpuré och låt den fräsa med under omrörning en minut. Tillsätt oregano. Låt din tomatsås koka ihop på svag värme utan lock till en tjock sås ca 15-20 minuter
Tomatsåsen är god både varm, ljummen och kall. De här båda såserna är godatill det mesta. Tomatsåsen kan du gärna göra dubbel sats av medan du ändå är igång
Häll av vattnet och servera tilltomatsåsen. Fräs löken i olja tills den blir mjuk. Tillsätt tomaterna och koka på svag värme under omrörning tills de är mjuka
Häromveckan hade jag pizzareportage i tidningarna jag skriver för, och innan jag lägger ut krönikan tänkte jag lägga ut pizzadegen och tomatsåsen i ett eget inlägg här, som är enkelt att länka till i framtiden när man hittar på nya recept på pizza framöver
Tomatsåstill pasta, pizza mmMitt första vegetariska recept. Men smaken är så fyllig att jag upplever faktiskt inget behov av kött när den här såsen serveras till pasta
Både deg och tomatsås finns i boken. Använd sedan såsen tillpizzan. Fräs löken med vitlöken i olivolja i en kastrull och tillsätt sedan tomaterna och de övriga ingredienserna
Denna tomatgrunden kan du använda till köttfärssås, cappellini och andra färsrätter. Skär som ett kors ovanpå tomaternaLägg dem i en kastrull och salta vattnetLåt dem koka upp tills skalet spricker uppHäll av vattnet och lägg tomaterna i ett iskallt vattenbadDra sedan av skaletDela tomaterna i 4 delarLägg i en mixer och häll i olivoljanMixa tills röran har blivit slätFinhacka chalottenlökarna i en panna och stek dem på svag värme (de ska bli genomskinliga)Häll i tomatmixenPressa i vitlöken och häll i kryddornaHäll i tomatpurénSmaka av med salt, peppar o aromatLåt stå och småputtra i ca 30 min så att den mesta vätskan puttras bortKLART
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.