En god rätt som både barn, tonåring och vuxna åt med god aptit. Lägg ovanstående smörblandning i en ugnsfast form, som ni sedan lägger torskryggsfileerna ovanpå
Servera medett gott bröd. Det här var en enkel och smidig, het kikärtsgryta som blev klar i ett nafs. Jag misstänkte att den angivna mängden skulle bli lite för mycket för min smak, så jag tillsatte lite i taget tills jag var nöjd med styrkan
Vi har lekt med bilar och byggt torn, läste lite om Pettson och katten Findus. Får ni gäster så är detta en toppengryta att ta till, kan göras i ordning i förväg och värmas
Här kommer ett recept som ni bara måste testa. Sillahallens torskryggmed bacon och gräslök. Jag ska nog villigt erkänna att jag inte är den bästa på att exprimentera med smaker och fisk i mitt eget kök
Det var ett tag sedan mitt senaste inlägg. Men jag hoppar rätt in i leken igen med en smarrig firre. Konsistensen och smaken på torsk sopar banan med de andra torskfiskarna
Häll över överblivet stekfett. En rejäl bit torskryggmed skirat smör och riven pepparrot. Stek den hastigt med skinnsidan ner i en rejäl klick smör tills den fått färg
Serveras med klyftpotatis eller ris och vitlöksbröd. Kvällens lördagsmys med goda vänner blir en turkisk köttgryta CuvecOsmanisk gryta500 g nötkött (eller lamm)2 gula lökar1st aubergine4 st tomater1 grön paprika2 pressade vitlöksklyftor2 msk tomatpure150 gr fetaost2 st köttbuljongtärningar + 3 dl vatten1 msk sumak eller citron och svartpeppar1 tsk sambal oelekSkär köttet i tärningar och grönsakerna i mindre bitar. Du kan även ugnsbaka i form med folie över men tillsätt mer vätska och ugn 175grader istället
Jag sprang på färsk torskrygg till ett okej pris i helgen så då fick det bli lördagens middag. Mosa dem och blanda ner ett par matskedar crème fraîche och en näve vällagrad prästost
Idag delar jag med mig av ett riktigt grymt fiskrecept, som min kollega bjöd på för ett tag sedan. Stek det tillsammans med champinjoner i några minuter tills det fått lite färg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.