Har till och med lyckats dra på mig en "kvinnlig bonnabränna" (linne istället för t-shirt). Vi gick på Fiskemuseet och kollade in allt som har med gamla fiskebåtar, u-båtar, fiskar och fåglar att göra
Jaa, igår firades det Nya året in och här hemma var det fullt hus. Min lillasyster Malin och hennes familj var här dagarna innan så hon hjälpte mig lite med en del förberedande, och så bjöd vi min bror och hans familj och då hjälpte de till lite också… det gäller att vara lite om sig och kring sig när man sitter i knipa
Glögginkokt päron med Gateaué Rich, spunnet socker, daim-krokan och chokladsås. Ett urval nordiska ostar med valnötkaramell, timjansirap och pepparkakekrisp samt kummin-knäcke
Detta är Daniel´s rätt, han står för tillagningen. Vår vän Gustaf stannar hos oss i några nätter, så middagarna går i husmanskostenstecken vilket han gillar
Nåväl, kul i alla fall att se hur snyggt de fick tillrätten. Innan sommaren tror jag det var kontaktades jag av Expressens matbilaga "Mitt kök" om jag ville vara med i deras nya serie med större reportage om läsarrecept
Efter enfullknökad helg finns det äntligen lite tid att uppdatera. Tror jag inte har lagat den sedan vi flyttade till vårt hus, och då är det ju några år sedan
Inspirationentillmiddagen bläddrade Håkan fram i en av våra julklappskokböcker, "Mannerströms fisk", men som vanligt blev vår tillagning lite annorlunda än originalet
Igår lagade jag fetakyckling från boken, serverad med klyftpotatis. Enligtbokens upplägg kompletteras inköpslistorna med basvaror man alltid har hemma men klyftpotatis är inte något jag alltid har hemma, så i mitt fall bytte jag ut rucolan på inköpslistan mot fryst klyftpotatis, eftersom jag själv har enliten odling med div örter
Jag fullkomligt dränker tallriken med såsen. Panerad fisk med kokt potatis, ärtor och denna goda sås. Idag har jag överätit, alltså jag har tagit om ett par gånger och nu står magen i fyra hörn
Låt svalna och spar tillsfisken ska in i ugnen. Smörj en form med olja så fisken inte fastnar. Hacka lökentillsåsen och fräs den i smör utan att den tar färg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.