Låt alltsammans puttra i grytan 30-40 minuter. Låt sjuda sakta i 5-10 minuter. Sätt in i ugnen och grädda din lasagne i 20-30 minuter i 200 grader. 20-30 minuter
köttfärssås500 g köttfärs (eller högrev att mala) 100 g champinjoner 100 g rökt sidfläsk 400 g passerade tomater 1 dl tomatpuré 4 klyftor vitlök 2 msk olivolja 2 msk smör salt svartpeppar 100 g prästost, att riva 10 lasagneplattor (gröna)
Förbered kött och lök som i vårt recept. DAGENSRECEPT15-02-08KINESISK BIFF MED LÖKNågot mer snabblagat, aptitretande och bekvämt än kinesisk biff med lök kan man knappast tänka sig. 4 portioner500 g benfritt nötkött av innanlår1 msk matolja1 tsk salt2 krm svartpeppar2 msk soya1 dl vatten4 - 5 stora gula lökar3 dl vatten1 krossad vitlöksklyfta1 msk potatismjöl eller maizenaSkär köttet i mycket tunna strimlor
Man tar en bit och kastar upp den på väggen - sitter den kvar är den klar. DAGENSRECEPT14-09-16. 5 - 6 portioner. Från Nya Mästerkocken 1985 5 - 6 portioner
Kavla ut smördegen - bägge plattorna - till en avlång platta. I övrigt som i vårt recept. Pröva med sticka - den köttsaft som ev sipprar ut ska vara genomskinlig och klar
Gott att servera till kött- eller fiskrätter. Dessutom är det behändigt att laga allt i en gryta - det blir inte mycket disk och grytan är också trevlig att servera maten ur
Glasera den färdiga kakan med florsocker utrört med litet nypressad citron- eller apelsinsaft. Välj alltid storlek på formen efter vad som anges i recepten
DAGENSRECEPT14-12-26KÖTTFÄRSRULADERKöttfärsrulader är en fin variant på antingen köttbullar eller pannbiff. 2 purjolökarvatten, salt1 - 1 1½ dl riven ostSkölj och ansa purjolöken. Späd med litet vatten eller purjolöksspad och låt ruladerna sakta eftersteka på svag värme 7 - 10 minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.