Salt- och vitpeppar. Skalet av en apelsin, finskuret-/strimlat. Servera det transcherade ankbröstet ovanpå en bädd av haricotes vertes och apelsinfilér
Härligt frasig och faktiskt helt perfekt. Kycklingen serverades med sötsur sås och kokt ris såklart. I en annan bunke blandar du mjöl och bakpulver med vatten
Ibland riskerar den att bli mosig och det är jag inte lika förtjust i. Häromdagen testade jag att skiva den och steka den i rikligt med olja, så att den blev knaprig på ytan
Jag gjorde lite bbq häromdagen och ville ha lite tilltugg innan själva bbq-festen kom igång. Den som vill kan ju t ex doppa dom i lite bbq-sås eller liknande
Denna ankrätt åt vi på nyårsafton, och det blev en riktig hit. Anka gillar ackompanjemang av sötma och syra, här i form av sötsyrliga fikon och en mustig och lite söt madeirasås
Till det serveras ugnsbakad potatis med gyllene yta, en god gräddsås med cointreau, en spännande krydd-mix att strö på och krispiga ångkokta sugarsnaps
Anka är saftigt och har ett härligt kött. Salta och bryn med fettkappan neråt tills den fått färg. Lägg över ankan i en ungsfast form och stick in en termometer
Öppen lasagne med köttfärssås och ostsås. Vitlöksspäckad lammstek med dragonsås och potatisgratäng. Fläskfilépanna med bacon, kantareller och svart trumpetsvamp
Stycka kycklingen i lår, ben, vingar och bröstbitar. Blanda mjöl, salt och peppar i en plastpåse. Doppa varje kycklingbit i de uppvispade äggulorna och därefter i ströbrödet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.