Blanda allt och häll upp i portionsformar eller en stor låg form om man låter alla ta från samma. En riktigt smaskig efterrätt som går bra att förbereda är Creme brulee
Vill du ha fler tips på vad du kan göra med dina frukter och bär kan du antingen använda sökfunktionen "Leta i bloggen" i listen till höger eller gå in under etiketten sylta och saft här i listen till vänster
Kakan blev hursomhelst mycket uppskattad och är gjord på ett enkelt recept som Floras mamma fått från en väninna och som är en sockerkaka medfruktellerbär
Krydda och smaksätt smuldegen ellerfruktenmed ingefära (inlagd eller mald), kanel, honung, finrivet citron- eller aplesinskal, stjärnanis, kardemumma, och så vidare
Den är enkel att göra och så får man möjlighet att imponera på gästerna när man bränner av råsockret med en brännare (ser lite proffsigt ut) för att få den där snygga karamelliserade ytan
När det sedan är dags att servera Crème brûléen strör man råsocker över formarna och smälter sockret med antingen en gasolbrännare eller högst upp i ugnen på grillvärme
Blanda ihop strö- och farinsocker och strö över bruleen och bränn med en livsmedelbrännareeller sätt ugnen på snabbuppvärmning och grilla högst upp tills sockret smält
Dekorera med grädde och ev färska bär innan servering. Varför välja mellan Crème Brûlée, cheesecake eller paj när du kan få en dekadent krämig cheesecake i en knaprig pajskal och toppad med knäckig typisk Cremè Brûlée bränd socker
Ställ portionsformarna i en ugnsform eller långpanna där alla portionsformar får platsHäll sedan försiktigt i varmt vatten (går bra med varmt vatten från kranen) i ugnsformen, men var försiktig så det inte kommer vatten i crème brûléen
Strö över råsocker eller socker. Vispa upp äggulorna med handvisp. Råsocker eller vanligt strösocker. Häll upp i cocotte-formar och ställ dem i en form som du bottnat med en våt handduk
Antingen med en brännare eller i ugnen. De kan stå i kylen till lördag eller söndag, utan problem. Sedan får portionsskålarna stå, fyllda med créme brulée, i ett vattenbad i ugnen och bli klar
Värm grädde, mjölk och vaniljstång tillsammans med sockret tills sockret har smält. Då ser du om den fortfarande är lös i mitten eller om den har satt sig
Strö ett tunt lager strösocker över bruléerna och karamellisera med en brännare, eller kör dem snabbt på högsta grilleffekt i ugnen tills sockret är karamelliserat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.